Aproape totul despre Perle. Istorie, tipuri si bijuterii din Perle

Ati auzit probabil destul de des sintagma perle veritabile data perlelor vechi de pe vremea parintilor sau bunicilor. Mai nou auziti des denumirea de perle de cultura si va intrebati probabil ce inseamna "perle veritabile" ? Cat de veritabile sunt perlele de cultura? Incercam in acest articol sa va explicam toate acestea, in plus vom aduce unele istorii si legende mai putin cunoscute despre perlele naturale, pentru ca da, atat perlele asa zis "veritabile"... Citeste mai mult
Perlele sunt singurele bijuterii care nu vin din pământ, iar în decursul istoriei acestea au fost considerate un simbol al eleganţei şi al rafinamentului.
Perlele sunt unele dintre cele mai vechi pietre preţioase descoperite de oameni. Acestea au fost pe parcursul istoriei considerate un apanaj al bogaţilor, reprezentând rafinamentul şi au fost folosite pentru a înfrumuseţa straiele aristocraţilor.

Alături de „Naşterea lui Venus” de Botticelli, puritatea lor este adesea ilustrată de tabloul devenit carte şi film a lui Vermeer, „Fata cu cercel de perlă”, sau de fotografia alb-negru iconică a lui Chanel.
Una dintre cele mai frumoase şi mai interesante perle din Antichitate a fost descoperită într-un templu al zeiţei Afrodita. Potrivit historia.ro, perla de 14 mm, ce datează din secolul al III-lea î.Hr., decora un ac de păr, accesoriu ce se află astăzi la British Museum. Legendele comune ale Romei şi Greciei Antice spun că Afrodita şi Venus, zeiţele frumuseţii şi iubirii, s-au născut precum perlele, dintr-o scoică.

Citiți mai departe articolele din aceasta categorie

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!