Set de bijuterii GANELLI Statement din pietre semiprețioase Agate braziliene, Jad Serpentin și Perle naturale de cultură
compus din:
✔Colier Statement
✔Brățară.
✔Cercei din 2 elemente.
❤Bijuteria se livrează în ambalaj premium CADOU -cutie set bijuterii.
Bijuterie creată și lucrată manual în România de Ganelli© din pietre semiprețioase:
-Agate braziliene
-Perle naturale de cultură
-Jad Serpentin
--metal: INOX (stainless steel)
-Lungime: colier: 45-50 cm (reglabil)
brățară: 18 cm +5cm (prelungire reglabilă)
cercei: 2,5 cm/5,5 cm
Denumire: Piatra semiprețioasă a fost botezată pentru prima dată de Theophrastus, filozof şi naturalist grec, care a descoperit-o pe malurile râului Achates, pe teritoriul Siciliei de azi.
Descriere: Între pietrele folosite în podoabe, bijuterii sau ornamente, agatul ocupă un loc special. Este o piatră fascinantă prin infinitatea de modele, texturi și culori pe care le prezintă.
Culorile agatei pot varia semnificativ, în funcţie de modul în care sunt distribuite mineralele din fiecare fâşie a pietrei, astfel determinând o multitudine de tipuri de agate, de la agat enhidric, agat de muchi, agat de foc, până la agat indian, brazilian, de Botswana, agat curcubeu și multe altele.
Istorie și răspândire: Agatul a fost folosit de oameni încă din preistorie, cu mii de ani în urmă. În Grecia Antică și în Imperiul Roman a fost cea mai cunoscută piatră de podoabă, șlefuită sau sculptată în camee. Încă din anul 1000 î.C. a fost folosit de vechii egipteni pentru sigilii, obiecte de podoabă, inele, amulete și vase. În timpurile moderne, bijutierii Art Nouveau au fost cei care au redat măreția acestei pietre, folosind în mod special agatele viu colorate. În secolul XVII, începe utilizarea agatului pe scară industrială, fiind combinat în obiectele de podoabă cu aur și argint. Astăzi agatul este montat în cele mai fanteziste bijuterii, iar bucățile mai mari tăiate și apoi șlefuite sunt obiecte ornamentale deosebite.
Zone faimoase cu exploatări de agat au existat în Italia, Germania și India dar acum sunt secătuite. Dar există depozite enorme în Brazilia, Uruguay, Mexic sau Madagascar.
Cele mai cunoscute și mai frumoase agate din România se găsesc în Munții Apuseni, la Brad și Techereu.
Este o varietate de Jad supranumit și Jad Coreean caracteristic find culoarea în nuanțe de galben muștar sau kaki.
Este una din pietrele sacre pentru chinezi și mayași.
„O femeie are nevoie de nesfârşite şiraguri de perle.” Coco Chanel
Denumire: Etimologia cuvântului „perlă” are diferite origini. Derivațiile teutonice provin de la cuvântul beere, care înseamnă boabă sau grăunte. Derivațiile latine sunt pirium, sfera și pirula, (pară). Romanii uitilizau denumirea grecească „margarita”, care descria un obiect de o valoare unică, specială, simbolizând persoana iubită sau copilul preferat, chiar și la noi se foloseste denumirea de "mărgăritar", în China denumirea provine din cuvantul chinezesc jhen-gzhu care se pronunță zengug.Fiecare moluscă, secretă o culoare proprie de sidef. De aici rezultă unicitatea și marea diversitate de culori și irizări ale perlelor, fiind extrem de greu de găsit seturi de perle cu aceeași nuanță. Sideful este format la rândul său din milioane de plăcuțe microscopice de aragonit, în forme hexagonale și poligonale. Sideful mai conține biopolimeri elastici (lustrin și chitin) și proteine mătăsoase. Acest complex de substanțe organice dau aspectul irizant al sidefului și atingerea unei durități foarte mici, perlele fiind considerate pietre relativ moi.
Perlele naturale sunt sau „sălbatice”, uneori denumite "veritabile" formarea lor este accidentală și foarte rară (rata fiind de 1 la 1 000) sau începând cu secolul al XX-lea de "cultură" producția lor fiind indusă de către producători prin introducerea unui țesut sau microfibră în cochilia moluștei, acestea fiind la fel de "veritabile" ca și cele sălbatice, ba mai mult, vechea metodă de obținere a perlelor, astăzi ar fi considerată o barbarie datorită numarului extrem de mare de moluște ucise pentru câteva perle obținute.
Cultura perlelor în apă sărată - a apărut în Japonia la începutul secolului al XX-lea, când Kokichi Mikimoto a conceput și testat cu succes primele metode de cultivare a scoicilor Akoya. Mikimoto a descoperit că există anumite scoici care produc perle atunci când un fir de nisip intră în cochilia acestora, Molusca produce sidef pentru a acoperi orice corp stăin care intră în cochilia sa. Cu cât straturile de sidef sunt mai numeroase, cu atât valoarea perlei este mai mare. Astfel el a încercat să crească acele moluşte si să le determine să producă perle.
Astazi sunt cultivate în special 6 specii de soici marine din genul Pinctada și Pteria exploatate în mod obișnuit, care trăiesc în Marea Mediterană, Marea Roșie, în regiunile calde ale Oceanului Indian, Pacific și Atlantic. O scoică marină perliferă produce, în general, o singură perlă.
Cultura perlelor de apă dulce - este atestată încă din secolul al XIII-lea, China fiind în prezent liderul mondial al producției. Perlele naturale de cultură în apă dulce sunt cultivate în lacuri și râuri din speciile Hyriopsis cumingii în Asia și Amblema în America de Nord și Europa de Nord. La aceste specii, o singură scoică poate produce mai multe perle odată, uneori chiar peste 20, fiind recoltate după 2-6 ani.
Știați că
Mirela Ioana Balaban,
Am fost impresionată de această bijuterie,
Raspundeeste incredibil de sofisticată și elegantă. Recomand doamnelor cu căldură, mie mi-a adus bucurie în suflet ceea ce va doresc si vouă.
A fost util acest review?